Ibitec
KUNDWEBB  •  INTRANET

   
:: Ibitec.se ::
Företaget
Nytänkande
verksamhetslösningar
Erbjudanden
Affärsområden
Utbildning
Arbetssätt
 
(2005-06-14)
Ibitec i nytt samarbete med KTH och Microsoft.
 
Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, startar en ny kurs i affärssystem, baserad på Microsoft Business Solutions Navision och Axapta. Det uppmärksammade projektet är ett samarbete med Ibitec, som är ansvariga för Axapta-utbildningen.

Axapta är ett av Sveriges snabbast växande affärssystem, vilket ställer allt högre krav på ökad kompetens. Nu startar KTH en helt ny kurs i samarbete med Microsoft och Ibitec. Kursen är en fempoängs sommarkurs på distans vid KTH. För att kunna söka krävs allmän behörighet till universitet eller reell kompetens från tidigare arbete med affärssystem. Utbildningen ger möjlighet att inrikta sig på antingen Axapta eller Navision. Kursen är studiemedelsberättigande.

– Intresset är enormt. Sedan vi berättade om denna kurs internt har vi ca 250 sökanden. Nu börjar vi med externa marknadsinsatser inför kursstarten den sjunde juni, säger Gustaf Juell-Skielse, utbildningsledare IT-affärssystem på Kungliga Tekniska Högskolan.

Intresset på marknaden för Microsofts affärssystem Navision och Axapta är stort. Flera av Microsofts partnerföretag rekryterar personer som är certifierade på dessa produkter.

– KTH har ett intresse att erbjuda utbildningar som gör studenterna attraktiva på arbetsmarknaden. Det finns idag ett enormt sug efter personer med Navision och Axapta-kompetens, säger Anders Kopp, ansvarig för utbildningsfrågor på Microsoft Business Solutions.

- Ibitec är i full fart med att ta fram de kurser som studenterna ska läsa på distans säger Thommy Wilén, ansvarig för Ibitec Education Center. Vi bygger KTH:s kurser på våra originalkurser som annars är lärarledda. Totalt handlar det om 6 olika kurser som studenterna kan ta del av via 67 olika inspelade avsnitt, gjorda för distansutbildning. För oss är det oerhört stimulerande att i nära relation med KTH och Microsoft få utveckla denna nya typ av utbildning. Det är också ett bra komplement till våra övriga kurser och ett erkännande för Ibitecs verksamhet att ha fått detta förtroende, menar Thommy Wilén.

Alla studenter som klarar tentamen på kursen kommer att erbjudas möjlighet att genomgå ett certifieringstest inom finans- och logistikfunktioner inom Navision och Axapta. Testet kommer att finansieras av Microsoft, men hanteras av externa certifieringspartners.

Thommy Wilén, ansvarig för affärsområdet Ibitec Education&Infrastructure, telefon 013-37 67 57, e-post thommy.wilen@ibitec.se


Ibitec
Nyheter
 
(2005-12-13)
Sensistor köper affärssystem av Ibitec
 
(2005-11-03)
Ibitec förverkligar landstingets vision
 
(2005-11-01)
Ibitec förbättrar vården
 
Nyhetsarkiv